Historie

In 2000 werd Electric Marine Support door Ronald Hamstra opgericht als éénmansbedrijf. Daarvoor werkte hij vanaf 1991 maar liefst acht jaar als monteur bij het Rotterdamse Van Gent en Kooi. Vanaf 1999 werkte hij als bedrijfsleider bij ESI Ridderkerk.

Op 1 mei 2000 zag het bedrijf Electric Marine Support het levenslicht. De klantenkring van EMS bestond destijds uit de vele bekenden waarvoor Ronald Hamstra de afgelopen jaren tot volle tevredenheid had gewerkt. Het jaar erop werd een schitterend nieuwbouwpand in Zwijndrecht gebouwd van waaruit hij, samen met het bedrijf Miron, de klanten kon bedienen. Het aantal opdrachtgevers nam verder toe (o.a. veel reparaties bij Van Gemert) en het aanleggen van elektrische installaties in stuurhutten nam ook een behoorlijke vlucht. Met het aantal opdrachten nam het personeelsbestand evenredig toe. Ieder jaar nam EMS weer een extra personeelslid in dienst om de klanten van dienst te kunnen zijn.

In 2002 werd EMS gevraagd om voor schipper Van Dijke de technische installatie voor het nieuwbouwschip Muscari te verzorgen. In de loop der jaren volgden verschillende andere nieuwbouwprojecten, zoals de Jura, Delta, Splendid en de Servus. Vanaf het jaar 2007 begon de hoogconjunctuur in de binnenvaart voor wat betreft het bouwen van nieuwbouwschepen. EMS verleende haar service voor onder meer Dolderman en Trico in de particuliere binnenvaart en zeevaart. 

Sinds 2009 is EMS gevestigd op het bedrijventerrein Nieuwland Parc te Alblasserdam waardoor het voor EMS mogelijk werd een nog betere service aan haar klanten te verlenen. Sindsdien zijn er meer dan 30 nieuwbouwschepen afgebouwd met een elektrotechnische installatie van ons bedrijf. Het personeelsbestand bestaat inmiddels uit een vaste club van 40 medewerkers inclusief verschillende vakbekwame ingehuurde krachten waardoor EMS in staat is een uitstekende service aan haar klanten te leveren.